logotyp för svenskaskolor.se, nedan finns sökruta och länkar Vi hjälper dig att hitta rätt i myllret av skolor och utbildningar. Du hittar allt från förskolor till högskolor.

Sök utbildning<- Tillbaka till startsidan

Elektroteknik 120 poäng

Chalmers tekniska högskola (enskild huvudman)

Utbildningsinnehållet har bestämts i samråd med näringslivet
Elektroteknik är ett framtidsområde där behovet av kompetent personal kommer att växa inom en rad olika industrigrenar. Utbildningen är framtagen för att möta industrins behov och innehållet i utbildningen förändras i takt med branschens utveckling. Som elektroingenjör arbetar du i en dynamisk miljö med mycket kontakter med andra människor, ofta på ett internationellt plan, varför det är en bra utbildning för dig som är intresserad av både teknik och språk.


Arbetsområden
Efter utbildningen kommer du att vara väl förberedd för olika arbetsuppgifter. Du kan arbeta som konstruktör eller med produktion, utveckling, försäljning, service, marknadsföring eller undervisning. Elektroingenjörer behövs i alla branscher och möjligheterna är många. Som elektroingenjör kan du arbeta med tele- och datakommunikation, elkraftsproduktion och distribution, industriell automation, programmering, elektronikkonstruktion, inbyggda datorsystem och många fler områden.

Svenskaskolor login Om oss Våra tjänster Finns inte din utbildning med här? Kontakta oss