logotyp för svenskaskolor.se, nedan finns sökruta och länkar Vi hjälper dig att hitta rätt i myllret av skolor och utbildningar. Du hittar allt från förskolor till högskolor.

Sök utbildning<- Tillbaka till startsidan

Kreativ marknadsföring

AcadeMedia

Bli den som får budskapet att nå fram! Det här är utbildningen för dig som vill lära dig att gå utanför de traditionella marknadsföringskanalerna, bryta mönster och hitta mer kostnadseffektiva sätt är att påverka konsumenter med hjälp av kreativ marknadsföring.

När svenska företag ska hävda sig i konkurrensen mot våra multinationella medtävlande räcker de finansiella muskler inte alltid till. Därför måste vi jobba smartare.

Marknadens krav på framgångsrika, kostnadseffektiva och mätbara marknadsaktiviteter ökar. Det gäller alla typer av företag; små såväl som stora. Det blir allt svårare för företag att synas, och konkurrenterna syns ofta i samma mediekanal. Traditionell marknadsföring räcker inte längre till för att skapa konkurrensfördelar.

Lateral marknadsföring kompletterar den traditionella för att hitta alternativa vägar för att utveckla produkter, tjänster, hitta nya kundgrupper och att kunna använda produkterna på ett helt annat sätt än tidigare. I takt med att nya kommunikationsmöjligheter ökar, ökar även kraven på en marknadsförares förmåga att se den tekniska utvecklingen som en kommunikationskanal. Tekniken finns idag, men få vet hur man kan använda den i sin marknadskommunikation. Kreativt tänkande samt teknikintresse i kombination med traditionell marknadsföring gör att ett företag kan sticka ut och därmed öka sin försäljning.

Efter genomförd utbildning har du god kännedom om traditionell marknadsföring kombinerat med ny teknik för att kunna välja en så målgruppsanpassad, effektiv, mixad och mätbar kampanj som möjligt. Du ska vara kreativ och våga bryta mönster i marknadskommunikationen för att inte försvinna i bruset. Du ska kunna blicka över andra branscher och finna inspiration att välja nya vägar i din marknadskommunikation. Du ska också behärska de nya kommunikationsmöjligheter ny teknik ger för att öka företagets kommunikation med befintliga och nya kunder. (80 KY-poäng)

Svenskaskolor login Om oss Våra tjänster Finns inte din utbildning med här? Kontakta oss