logotyp för svenskaskolor.se, nedan finns sökruta och länkar Vi hjälper dig att hitta rätt i myllret av skolor och utbildningar. Du hittar allt från förskolor till högskolor.

Sök utbildning<- Tillbaka till startsidan

Säkerhetssamordnare

AcadeMedia

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med säkerhet. Du får en eftertraktad examen och lär dig allt från personskydd till hur du strategiskt utnyttjar moderna bevakningssystem. Framtida arbetsplatser är bevaknings- och säkerhetsföretag, larmoperatörer, banker och större organisationer med egna säkerhetsavdelningar.

Att lyckas med säkerhet kräver en förståelse för de motiv som ligger bakom kriminella handlingar. Därför inleds utbildningen med ett beteendevetenskapligt block då du läser kriminologi, sociologi och psykologi. Målet är en förståelse för orsak och verkan, och att öka förmågan för bland annat konflikthantering. Genom övningar lär du dig att använda dina kunskaper praktiskt.

Det beteendevetenskapliga blocket bygger vi sedan på med mer teoretiska kunskaper i grundläggande bevakningsjuridik med anknytning till säkerhetsfrågor, till exempel kameraövervakning. Vi går också igenom proaktiva tekniska lösningar: olika låsalternativ, larmtyper och kameraövervakning.

Utbildningen ger dig breda kunskaper inom området fysisk säkerhet, som handlar om att säkra både företags egendom och informationssystem mot angrepp. Det inkluderar placering av tekniska bevakningssystem och brandskydd, men också konflikthantering och proaktiva åtgärder. Dessutom lär du dig försäkringsskydd och hur du genomför värdetransporter och personskydd. Du kommer också att kunna genomföra inpasseringskontroll, grundläggande sjukvård, brandskydd, analys och riskbedömning för förhindrande av brott. Ny teknik, så kallad biometriska system, såsom näthinnescanning och fingeravtryck för personidentifiering ingår också. (80 KY-poäng)

Svenskaskolor login Om oss Våra tjänster Finns inte din utbildning med här? Kontakta oss