logotyp för svenskaskolor.se, nedan finns sökruta och länkar Vi hjälper dig att hitta rätt i myllret av skolor och utbildningar. Du hittar allt från förskolor till högskolor.

Sök utbildning<- Tillbaka till startsidan

Webbdesigner

Arbete
Som webbdesigner bygger du upp en webbplats på Internet. Du placerar bokstäver, symboler, bilder och färger på sidorna. Du arbetar även med ljud och rörliga bilder. Att skapa webbplatsens struktur och funktionalitet, dvs. hur sidorna länkas till varandra tillhör också dina arbetsuppgifter.

Arbetsredskap för en webbdesigner är framförallt olika datorprogram. Du programmerar i språk som; HTML, DHTML, Javascripts, XML, ASP etc. Samtidigt arbetar du mycket med bildhanteringsprogram, t.ex. Photoshop, ImageReady och Fireworks.

Beställare av webbplatsen är ofta ett företag eller en myndighet som vill presentera sig själv och sina produkter eller tjänster på Internet. Om du arbetar på en reklambyrå är det vanligt att beställningen tas om hand av en projektledare, en art director och en copywriter (se dessa yrken) för att sedan gå vidare till webbdesignern. Mer avancerad programmering, t.ex. program kopplade till databaser, görs i allmänhet av en programmerare.

Som webbdesigner kan du också vara anställd på större företag eller på ett företag specialiserat på webblösningar. Det finns också webbdesigners som har egna företag och tar olika uppdrag som frilans.

Det är vanligt med en ojämn arbetsbelastning. När ett uppdrag ska vara färdigt kan det bli mycket extraarbete, både kvällar och helger.

Vad ska man läsa:

Teknikprogrammet
Estetiska programmet
El - och energiprogrammet

Svenskaskolor login Om oss Våra tjänster Finns inte din utbildning med här? Kontakta oss