logotyp för svenskaskolor.se, nedan finns sökruta och länkar Vi hjälper dig att hitta rätt i myllret av skolor och utbildningar. Du hittar allt från förskolor till högskolor.

Sök utbildning



<- Tillbaka till startsidan

Konditor

Arbetsuppgifter liksom arbetsmetoder skiljer sig åt beroende på var du arbetar.

Som konditor på ett mindre bageri eller konditori har du ett fåtal maskiner till din hjälp och du utför de flesta arbetsmomenten för hand. Du mäter upp ingredienser, blandar, vispar, utformar dina bakverk, gräddar och dekorerar. Att utforma och dekorera bakverk kräver blick för färg och form.

På konditorier kan du som konditor även baka matbröd.

Att ta hand om disken och se till att din arbetsplats är ren och prydlig ingår i dina arbetsuppgifter.

Tillverkningen på industribagerier kan vara olika automatiserad men oftast finns flera manuella arbetsmoment kvar. Ibland kan du vara specialiserad på en viss uppgift eller produkt.

Som konditor arbetar du mestadels dagtid men på industribagerier förekommer skiftarbete.

I arbetet som konditor står och går du mycket vilket kan slita på ben och knän. Kontakt med mjöldamm kan ge upphov till allergier.

Vad ska man läsa:

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Svenskaskolor login Om oss Våra tjänster Finns inte din utbildning med här? Kontakta oss