logotyp för svenskaskolor.se, nedan finns sökruta och länkar Vi hjälper dig att hitta rätt i myllret av skolor och utbildningar. Du hittar allt från förskolor till högskolor.

Sök utbildning<- Tillbaka till startsidan

Nagelspecialist

Nagelskulptör, Nagelspecialist

Arbete
Känsla för färg och form, fingerfärdighet samt intresse för att arbeta med människor och ge service är bra egenskaper om du vill bli manikyrist eller nagelterapeut.

Som manikyrist utför du manikyr, då du tar hand om kundens händer och de naturliga naglarna. Du lagar, filar och lackerar naglar, sköter om nagelband och ger arm- och handmassage.

Som nagelterapeut bygger du upp, förstärker, förlänger och lagar kundens naglar med olika metoder, material och hjälpmedel. Du kan arbeta med lösa nageltippar som sätts fast på den egna nageln. Du kan också skulptera en nagel av en mjuk massa. Du filar och målar naglarna och kan också dekorera dem.

Som nagelterapeut utför du även traditionell manikyr och pedikyr.

Både manikyristen och nagelterapeuten vet hur nageln är uppbyggd, vilka nagelsjukdomar som kan förekomma och vad man gör åt dem. Under behandlingen upplyser du om daglig vård och skötsel av händer och naglar. Att sälja olika hand-, nagelvårds- och pedikyrprodukter ingår också i arbetet.

Du kan få anställning på större salonger eller Spaanläggningar, men många nagelspecialister hyr in sig på exempelvis frisersalonger eller hudvårdssalonger. Det vanliga är att manikyrister och nagelterapeuter har egen verksamhet.

Nagelterapeut kan också kallas nagelspecialist eller nagelskulptör.

Vad ska man läsa:

Samhällsvetenskapsprogrammet
Estetiska programmet
Handel- och administrationsprogrammet

Svenskaskolor login Om oss Våra tjänster Finns inte din utbildning med här? Kontakta oss